Hoe mag jullie trouwverhaal verteld worden?

Een keuze maken tussen de verschillende fotografie- en bewerkingsstijlen van bruidsfotografie

De reis naar jullie trouwdag is begonnen en het vinden van de perfecte trouwfotograaf is een belangrijke stap. Er is natuurlijk van alles waar je rekening mee wilt houden in je keuze en daarom schrijf ik daar in de aankomende tijd een aantal blogs over. Hopelijk gaat dat je helpen.

Je weet vast wel dat er verschillende fotografie stijlen zijn: de ene fotograaf maakt op een natuurlijke manier hele spontane foto’s en de ander heeft wat meer artistieke shots ertussen. Nu is het niet altijd dat de fotograaf die op een natuurlijke manier foto’s maakt, deze ook op een natuurlijke manier bewerkt.

Ik maak hierbij dus onderscheid tussen twee categorieën: de fotografiestijl en de bewerkingsstijl. Met fotografiestijl bedoel ik vooral hoe de fotograaf zich gedraagt, op welke manier hij de foto’s maakt en wat hij van jullie als bruidspaar vraagt. Met bewerkingsstijl bedoel ik hoe hij allereerst gebruik maakt van het licht, maar ook wat hij daarna nog veranderd aan bijvoorbeeld kleur of contrast.

Wat ik zelf vaak terugkrijg van bruidsparen over mijn foto’s, en waar ik zelf ook helemaal achter sta, is het volgende:

Mijn foto’s zijn spontaan en on-geposeerd. Ik fotografeer de momenten zoals ze zijn, authentiek dus. Ik maak gebruik van helder licht en heb een warme bewerkingsstijl, waarin wel nog de natuurlijke kleuren naar voren komen.

Mijn focus ligt op het vangen van emotie en kleine momentjes. Ik wil beelden creëren die raken, die voelbaar zijn. Hoe mag jullie trouwverhaal verteld worden? Met lange, vloeiende zinnen of juist kort en duidelijk? Met een heleboel kleurrijke details of helder zwart-wit?  

This image has an empty alt attribute; its file name is BruiloftTD-22-1024x683.jpg

Annick Roza

Hi, ik ben Annick Roza. In de 8 jaar dat ik fotografeer heb ik honderden mooie momenten vastgelegd.

Volg mij

Plan je kennismaking

Ik denk graag met je mee over het vastleggen van jullie herinneringen.

Gerelateerde artikelen

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.